Test Nokian WR D3

Na predpoveď počasia môžete zabudnúť

  • Spoľahlivá priľnavosť na mokrej, suchej a aj zasneženej vozovke
  • Účinná ochrana pred aquaplaningom na vode i na bričke
  • Vďaka nízkemu valivému odporu sú šetrné k životnému prostrediu aj k palivu

Pneumatiky Nokian WR D3 dosiahli v Nemecku vynikajúce výsledky v teste magazínu Auto Motor und Sport.

Na zasneženom teréne dosiahli 99 zo 100 bodov a vďaka tomu zaženú tieto pneumatiky akúkoľvek konkurenciu do kúta. Na snehu dosahujú výnimočný výkon. Okrem toho však majú pneumatiky WR D3 krátku brzdnú dráhu aj na suchom povrchu a zabezpečujú stabilné ovládanie.

Nové pneumatiky Nokian WR D3 poskytujú majstrovskú kombináciu bezpečnosti a pôžitku z bezstarostnej jazdy. Vďaka nanotechnológii, novým materiálom a inovatívnym riešeniam poskytujú tieto nadštandardné pneumatiky prvotriednu priľnavosť a stabilné ovládanie v meniacich sa zimných klimatických podmienkach typických pre strednú Európu, pričom sú šetrné aj k životnému prostrediu.

Pneumatiky Nokian WR D3 sú vďaka šípovitému dezénu spoľahlivou voľbou pre malé a stredne veľké rodinné vozidlá, ako aj pre vodičov, ktorí ocenia úspornú a bezpečnú jazdu.

Zabránenie aquaplaningu pomocou odvádzania bričky

Výskumy dokazujú, že brička predstavuje pre vodičov väčšie nebezpečenstvo než ľad alebo aquaplaning.

Pneumatiky Nokian WR D3 aktívne zabraňujú aquaplaningu na bričke pomocou nových riešení smerového dezénu.

Vďaka šikmým, odsadeným predným hranám dezénového bloku sa dosiahla zvýšená odolnosť pneumatiky voči aquaplaningu na vode i na bričke. Toto nové inovačné riešenie pod názvom Slush Blower odvádza vodu aj bričku z dezénových drážok pneumatiky. Leštené drážky zároveň urýchľujú odvádzanie vody aj bričky.

Nižší valivý odpor vďaka technológii Cool Touch

Pneumatiky Nokian WR D3 zabezpečujú vďaka dôkladne otestovanému riešeniu dezénovej štruktúry výnimočnú ovládateľnosť a jazdnú stabilitu. Odolnosť a nižší valivý odpor sa zlepšili pomocou niekoľkých nových riešení a inovácií.

Optimálny symetrický tvar dezénu bol navrhnutý za pomoci počítačových simulácií a termografickej kamery. Výrazná lamelizácia neporušuje hranu dezénových blokov, čo zabezpečuje vynikajúcu priľnavosť a udržuje oddelené dezénové bloky pevné. Technológia Cool Touch Design tak znižuje aj trenie a zahrievanie spôsobené zbytočným pohybom lamiel. Nižší valivý odpor tiež znamená zníženú spotrebu paliva a menej emisií CO2.

Zvýšená bezpečnosť a pohodlie vďaka Indikátoru zimnej bezpečnosti

Dokonalá zimná jazda je možná iba ak sú pneumatiky v dobrom stave. Pneumatiky Nokian WR D3 sú vybavené Indikátorom bezpečnej jazdy (Driving Safety Indicator – DSI) pre zvýšenie pohodlia, ako aj Indikátorom zimnej bezpečnosti (Winter Safety Indicator – WSI) v podobe jedinečného symbolu snežnej vločky. Táto štandardná zložka, ktorá je patentom firmy Nokian Tyres, sa nachádza na dezénových blokoch pneumatík a slúži ako indikátor hĺbky hlavných drážok pneumatiky udávanej v milimetroch.

Na bočniciach pneumatík sú uvedené informácie o odporučenom tlaku v pneumatikách. Správny tlak v pneumatikách zabezpečuje presnejšie manévrovanie a znižuje opotrebovanie pneumatík, ako aj spotrebu paliva.

Zoznam inovácií

  • Odvádzanie vody a bričky Slush Blower
  • Kryogénna repková zmes
  • Technológia Cool Touch Design
  • Technológia znižovania hluku Silent Sidewall
  • Čistené oleje
  • Indikátor bezpečnej jazdy DSI a Indikátor zimnej bezpečnosti WSI
  • Informačné pole
Značky: